20 Aralık 2008 Cumartesi

10 Günde 5 Kilo Diyeti

10 Günde 5 Kilo Diyeti


Bu diyette çay ve kahve şekersiz ve sütsüz içilmelidir. Diyet en fazla iki defa tekrar edilebilir. Aynı diyeti üçüncü kez uygulamak için arada bir hafta normal bir beslenme programı uygulanmalıdır.

Hedef: 10 günde 5 kilo.
Günlük kalori: 600 Kcal


Bu diyetin günlük menüleri:

1.GÜN
Sabah : 1 adet mevsim meyvesi, bir dilim kızarmış kepek ekmeği, çay.
Öğle : Bir parça haşlanmış ya da ızgara et, söğüş domates, şekersiz çay veya kahve.
Akşam : Bir dilim kızarmış kepek ekmeği, yeşil salata, bir tane meyve, çay ya da kahve.


2.GÜN
Sabah : 1 adet mevsim meyvesi veya bir bardak greyfurt suyu, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği.
Öğle : Haşlanmış ıspanak, domates, kereviz salatası.
Akşam : Dilediğiniz kadar meyve salatası, çay ya da kahve.


3.GÜN
Sabah : 1 adet mevsim meyvesi, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, çay veya kahve.
Öğle : Haşlama veya ızgara balık. Mevsim meyvesi, çay veya kahve.
Akşam : Söğüş domates, yağsız ve etsiz pişirilmiş kereviz yemeği, çay veya kahve.


4.GÜN
Sabah : 1adet mevsim meyvesi, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, çay veya kahve.
Öğle : 1 adet haşlanmış yumurta veya bir parça yağsız, tuzsuz peynir. Çok az yağlı fasülye yemeği. 1 dilim kepek ekmeği, çay veya kahve.
Akşam : Çiğ yeşil biber (veya haşlanmış ıspanak) mevsim salatası, çay veya kahve.


5.GÜN
Sabah : 1 adet mevsim meyvesi, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği.
Öğle : Izgara balık, yağsız mevsim salatası, 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği, çay ya da kahve.
Akşam : Yağsız ve tuzsuz beyaz peynir, haşlanmış ıspanak, 1 dilim kepek ekmeği, çay ya da kahve.


6.GÜN
Sabah : 1 adet mevsim meyvesi, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, çay veya kahve.
Öğle : Çeşitli mevsim meyveleri, çay ya da kahve.
Akşam : Yeşil salata, domates, bir parça yağsız peynir, mevsim meyvesi, çay veya kahve.


7.GÜN
Sabah : 1 adet mevsim meyvesi, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, çay veya kahve.
Öğle : Izgara tavuk eti, domates, havuç, haşlanmış lahana, mevsim meyvesi, çay veya kahve.
Akşam : Yeşil salata, haşlanmış lahana, mevsim meyvesi, çay veya kahve.


8.GÜN
Sabah : 1 adet mevsim meyvesi, 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği, çay veya kahve.
Öğle : Haşlanmış lahana, bir tane haşlanmış yumurta, çay veya kahve.
Akşam : Mevsim meyveleri, çay vaya kahve.


9.GÜN
Sabah : 1 adet mevsim meyvesi, 1 dilim kızarmış çavdar ekmeği, çay veya kahve.
Öğle : Izgara yağsız et, domates, haşlanmış lahana, çay veya kahve.
Akşam : Haşlanmış tuzsuz karnabahar, mevsim meyveleri, çay veya kahve.


10.GÜN
Sabah : 1 tane mevsim meyvesi, çay veya kahve.
Öğle : Haşlama veya ızgara yağsız balık, 1 tane mevsim meyvesi, çay veya kahve.
Akşam : Yağsız kereviz yemeği, mevsim meyveleri, domates, çay veya kahve.

19 Aralık 2008 Cuma

AC KALMADAN AYDA 10 KILO VERIN!

AC KALMADAN AYDA 10 KILO VERIN!


KAHVALTI
• Çay, kahve vs. (Şekersiz)

• 2 kibrit kutusu peynir (60 gram)

• Salata

• 1 ince dilim ekmek (30 gram)

ÖĞLE

• 3 köfte kadar et, tavuk, balık (90 gram = 1 porsiyon)

• Salata

• 1 ince dilim ekmek

• Veya

• 1 kâse çorba

• Salata

• 1 ince dilim ekmek

• Veya

• 1 adet kaşarlı yağsız tost ve çay - kahve (şekersiz)

SAAT 17.00’DE

• 2 porsiyon meyve

• veya 2 adet galeta

AKŞAM

5 - 6 yemek kaşığı sebze yemeği Salata 1 ince dilim ekmek Gece boyunca 2 porsiyon meyve

NOT: Bu diyetin birinci haftasında günde yarım su bardağı yoğurt istenildiği zaman yenebilir. Ayran, cacık olarak da kullanılabilir. İkinci haftada yoğurt kullanılmaz. Diyeti uygulayan erkekler günlük porsiyon miktarlarını 1/2 oranı kadar artırabilirler

HEiDi KLUM DİYETİYLE 2 HAFTADA 5 KİLO

Yaza sayılı günler kala, kadınların büyük çoğunluğunu diyet telaşı sardı. Peki sadece iki haftada hayalinizdeki bedene kavuşmak ister misiniz? Üstelik de aç kalmadan. Alman top model Heidi Klum un fitness hocası David Kirsch The Ultimate New York Body Plan isimli kitabında Klum diyetini en ince ayrıntılarına kadar anlatıyor. Diyet, düşük karbonhidrat yüksek protein esasına dayanıyor. ABD li Kirsch, 14 günlük diyetin sonunda beş kilo verileceğini garanti ediyor. Enerji sarf etmeden yağ yakılamayacağını vurgulayan Kirsch, günde beş öğün yemek yenilmesini ve dört saatten fazla olmamak şartıyla aç kalınmamasını öneriyor. Çünkü metabolizma, aç kalınca yağları depoluyor.

Avrupa da başucu kitabı


Fitness gurusu, Heidi Klum un doğumdan sonra aynı diyeti iki ay uygulayarak toplam 15 kilo verdiğini açıklıyor. David Kirsch in kitabı başta ABD olmak üzere Avrupa nın birçok ülkesinde listebaşı oldu.


Neler yapılmalı


Başlangıç: Kendinizi motive etmek için boy fotoğrafınızı çektirin. Beden ölçülerinizi not almayı unutmayın.


Alışveriş: Alkol, ekmek gibi karbonhidrat bombaları olarak adlandırılan ürünleri alışveriş listenizden çıkarın. Sebze, beyaz et ve balık alın.


Mönü: 14 gün boyunca farklı sebzeler yiyebilirsiniz. Ancak porsiyonlar az olsun. Sabahları bir sahanda yumurtayı kahvaltınıza ekleyin.


Öğlen ve akşam salata haşlanmış sebzeler yiyin.


Ara öğün: Meyve veya salata


Spor: Hergün mümkünse bir saatinizi spora ayırın. Spor salonuna gidecek zamanınız yoksa evde egzersiz yapın.


Motivasyon: Zayıflayan bir kişinin başarı öyküsünü okuyun. Bir diyet defteri tutun, buna verdiğiniz kiloları ve yeni vücut ölçülerinizi yazın.

Alıntıdır.

15 Aralık 2008 Pazartesi

Bayram sonrası detoks

Bayram sonrası detoks


Kimimiz yarından itibaren işe dönecek, kimimiz de tatile devam edecek.
Çalışanlara işe adapte olmaları, tatilcilere ise yeme içmeyi daha abartmamaları için basit ve uygulanabilir bir detoks öneriyoruz

Dr. Hasan İnsel

Bayram süresince yapılan ziyaretler, geri çevrilemeyen bol kalorili ikramlar, eş dost, akrabalarla birlikte yenilen akşam yemekleri derken ne kadar dikkat etmemiz gerekenleri daha önce belirtmiş olsak da biliyoruz ki zaman zaman kaçamaklar oldu. Bayramın son gününde olmamıza rağmen kimileri yarından itibaren tekrar çalışma temposuna başlarken, kimileri için ise tatil devam etmekte. Bugün de tatile devam edenlerin bayramın üzerine en azından birkaç gün daha kaçamak yapmamaları ve çalışanların da tatil sonrası sendromunu azaltmak için doğal besinlerin gücünü kullanarak basit ve uygulanabilir bir detoks için diyetisyenimiz Müge Başer’le birkaç ipucu veriyoruz...

Uyanınca 1 bardak su
Uyandığınız gibi 1 bardak ılık suya biraz limon suyu veya mideniz ile ilgili herhangi bir rahatsızlığınız yoksa birkaç damla elma sirkesi ekleyip için. Böylece geceden biriken toksinleri aldığınız sıvıyla atabilirsiniz. Size garip gelebilir ama eğer yeterli su içmiyorsanız, vücudunuz su kaybetmemek için su tutma eğilimine girecek ve su atmayacaktır. Bu nedenle gün içinde de gerekli miktarda su içmeyi ihmal etmemelisiniz.
Normalde sağlıklı bir yetişkin için günde 8-10 bardak su ve sıvı alınması önerilir. Bunun önemli bir bölümü su olmalıdır. Gereğinden fazla alınan sodyum da suyu tutarak vücuttan atılmasına engel olabilir.
Güne kahvaltıda 1 kâse yulaf ezmesini bir su bardağı yağsız sütle karıştırıp yiyerek başlayın. Böylece bayramda yenilen etlerle birlikte artma eğilimine giren kan kolesterolünün etkisini azaltacaksınız. İçerisine 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin.
Böylece tatlıların yükselttiği kan şekerinizi doğal insülin görevi üstlenen tarçınla birlikte dengeleyip, ekleyeceğiniz bir parça ceviz veya 3-5 badem ile de omega-3 yağ asitlerini alacaksınız. Eğer yulaf ezmesini yemek istemezsiniz, 1 bardak taze sıkılmış portakal suyunun yanında yağsız, kepekli bir tostla da hafif bir başlangıç yapabilirsiniz.
Aralarda mutlaka zencefil, rezene, meyan kökü, ada çayı, yeşil çay gibi bitki çaylarını şekersiz olarak için. Tatlandırmak istiyorsanız tercihen bitkisel kaynaklı tatlandırıcıları kullanın.
Öğle ve akşam mönülerinde az yağlı karışık sebze çorbaları için. Çorbanızın başrol oyuncuları özellikle tansiyon hastaları için iyi bir potasyum kaynağı olan kereviz (yapraklarıyla birlikte), folik asit içeriğiyle zengin ıspanak, önemli A vitamini kaynağı havuç olabilir.

Nane ve rezene çayı
Yemeklerden sonra siyah çay veya kahve yerine sindirim sistemini çalıştıran zencefil, gaz ve spazm önleyici olarak nane veya rezene çaylarını için. Bu bitkilerin tozunu 1 büyük fincan kaynamış suya bir tatlı kaşığı kadar ekleyin, beş dakika demlendirdikten sonra süzün ve için. Unutmayın beş dakikadan fazla demlenmiş bitkiler faydadan çok zarar verebilir.
Mevsimi olmamasına rağmen salatalık ve domates de detoks için muhteşem sebzelerdendir. Salatalık içeriğindeki sülfür ve silisyum ile fazla protein tüketimiyle biriken ürik asitin atılmasına, potasyumu ile vücudun su atmasına yardım eder.
Domates ise beta-karoten içeriği ile önemli bir antioksidandır, aynı zamanda içerdiği likopen antikanserojen etkilidir. Beta- karoten ve likopenin biyoyararlılığını arttırmak için domateslerinizi ortadan ikiye bölün üzerlerine çok az zeytinyağı damlatın ve kekik ekerek hafif pişirin.

Güzel bir uyku için ıhlamur
Gece yatarken de güzel bir uyku için ıhlamur veya sarı papatya çayları ile vücudunuzu sakinleştirin veya 1 adet muzla 1 bardak az yağlı sıcak sütü karıştırıp 1 çay kaşığı kadar tarçın ile lezzetlendirin.
Böylece muz ve sütteki triptofan ile uyumanıza yardımcı olabilecek serotonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olabilirsiniz.
Bu arada tarçının da glisemik indeksini yavaşlatma etkisinden yararlanmış olursunuz.


Lahanadaki mucize
Lahana başta olmak üzere lahanagillerden olan brokoli, brüksel lahanası, karnabahar gibi sebzeler mönünüzde çorbanıza eşlik etsin. Doğal anti-kanserojenleri içeren lahanagiller aynı zamanda C vitamini, potasyum, demir ve kalsiyum da sağlar. Bir kase brokoli, bir kase pirinç kadar protein sağlayacağı gibi, yaklaşık olarak pirincin üçte biri daha az kalori almanızı sağlar. Bunun yanında sarımsak ve zeytinyağı eklenmiş brokoli iyi bir kalsiyum kaynağıdır.
Boron içeriği ile vücudun doğal kalsiyum metabolizmasına yardımcı karnabahar da aynı şekilde sarımsak ve zeytinyağı ile birlikte iyi bir antikanserojen besindir.

milliyet.com.tr den alıntıdır.

Yediklerinizi yazın, zayıflayın!

Kilo verip almamanın tek formülü, doğru beslenmeyi yaşam şekli haline getirmek. Beslenmeyi öğrenmek için besin gruplarını tanımalı, her gün ne miktarda yediğinizi kaydetmelisiniz.
Dilara Koçak yazısının devamı için tıklayın



Sizde yediklerinizi kaydetmek ve sağlıklı beslenerek kilo vermek istiyorsanız bu adrese mutlaka uğrayın.

1 Aralık 2008 Pazartesi

Yeni Kalori cetvelleri

ÇORBALAR (Değerler porsiyon başıdır)


Kalori Değerleri

Bezelye Ezme Çorba
155

Brokoli Çorba
140

Domatesli Şehriyeli Çorba
160

Düğün Çorba
132

Ezogelin Çorba
190

İşkembe Çorba
165

Kaşarlı Domates Çorba
175

Kıymalı Tarhana Çorba
115

Köy Usulü Erişte Çorba
145

Kremalı Domates Çorba
166

Kremalı Havuç Çorba
140

Kremalı Ispanak Çorba
136

Kremalı Sebze Çorba
135

Mantar Çorba
156

Mercimek Çorba
145

Minesteron Çorba
145

Patates Çorba
146

Pirinç Çorba
115

Romen Çorba
165

Sebze Çorba
165

Şafak Çorba
207

Şehriye Çorba
135

Tavuk Suyu Çorba
135

Terbiyeli Bakla Çorba
120

Yayla Çorba
145

Yoğurtlu Mantı Çorba
187

Yoğurtlu Nane Çorba
143

Tarhana
120

Yoğurtlu Ovalama Çorba
184




ANA YEMEKLER





Adana Köfte
315
Piliç Haşlama
595

Arnavut Ciğeri
340
Piliç Izgara
365

Ayva Dilimi Gar. P. Köfte
300
Piliç Kadınbudu
Köfte
410

BeefStranagof
320
Piliç Pane
251

Çiftlik Kebabı
278
Piliç Sote
400

Çoban Kavurma
292
Piliç Şiş
165

Dana Haşlama
411
Püreli Hamburger Köfte
328

Ekşili Köfte
395
Rosto Köfte
390

Etli Bezelye
285
Salçalı Biftek
420

Etli Biber Dolma
270
Sebzeli Güveç
257

Etli Kabak Dolma
320
Sebzeli Kebap
266

Etli Kabuksa
217
Sebzeli Köfte
306

Etli Kurufasulye
310
Sebzeli Piliç Sote
270

Etli Nohut
365
Sosis Sote
360

Etli Taze Fasulye
235
Soslu Piliç Köfte
340

Etli Yaprak Dolma
455
Soslu Piliç Topkapı
385

Fırın Köfte
370
Tas Kebabı
355

Fırın Piliç
735
Tavuklu Patates
282

Hasanpaşa Köfte
375
Adana Sucuk Köfte
240

Hindi Şiş
517
Beğendili Piliç Mareşal
500

inegöl Köfte
315
Beşemel Soslu Fırın Piliç
495

İslim Kebap
415
Biber Soslu Piliç Bonfile
325

İzmir Köfte
365
Brüksel Lah. Sebze Sote
225

Kadınbudu Köfte
415
Büryan Kebap
258

Kuru Köfte .
300
Ciğer Yahni
310

Mantarlı Et Sote
345
Dana Elbasan Tava
440

Mantarlı Piliç Sote
290
Dana Kızartma
425

Mevsim Türlü
300
Dana Rosto
410

Mezgit Tava
515
Dana Şiş Garnili
360

Orman Kebap
191
Etli Karmbahar
230

Pat.Tava Gar.
Izgara Biftek
336
Etli Patates
330

Patates Gar. Izgara Köfte
313
Fırında Piliç But Kapama
320

Patates Garnili
Et Döner
400
Hindi Izgara
235

Patates Musakka
345
Hünkarbeğendi
320

İskender Kebap
486
Steak Çelebi
330

Ispanaklı Krep
135
Yumurtalı Ispanak
260

Ispanaklı Piliç Sarma
272
Beğendili izmir Köfte
365

Kereviz Dolması
360
Beğendili Kebap
367

Kıymalı Yumurta
215
Beykoz Kebabı
275

Kuzu Haşlama
707
Ciğer Tava
365

Kuzu Tas Kebap
400
Dalyan Köfte
355

Macar Gulaş
385
Dana Izgara
352

Mantar Soslu Dana Rosto
370
Dana Yahni
330

Mantarlı Dana Gulaş
360
Etli Brüksel Lahana Dolma
280

Mantarlı Dana Şiş
263
Etli Pazı Dolma
265

Mantarlı Piliç Kavurma
325
Fırın Piliç But
750

Meksika Soslu Biftek
295
Gemici Usulü Kuru Fasulye
270

Pat.Gar.Piliç Sarma
455
Hindi Şnitzel
270

Pat.Gar.Soslu Köfte
310
Hindi Tandır
320

Pat.Gar.Dana Şnitzel
460
İçli Köfte
325

Pat.Gar.Piliç Roti 700
700
Karışık Dolma
290

Patlıcan Billur Kebap
270
Kestaneli Hindi
810

Patlıcan Karnıyarık
240
Mantarlı Bonfile Sarma
325

Patlıcan Kebap
240
Patatesli Yuva Kebap
277

Patlıcan Maras Kebap
370
Patatesli Salçalı Sosis
411

Patlıcan Yalova Kebap
236
Patlıcan Dizme Kebap
280

Piliç Döner
375
Sebzeli Fırın Bonfile
360

Piliç Emense
300
Soslu Sucuk Köfte
210

Piliç Pane Garnili
41
Soslu Şiş Köfte
270

Piliç Şnitzel
345
Star Madalyon
490

Sahan Köfte
330
Sucuklu Kuru Fasulye
315

Sebze Sote
105
Şefin Yoğurtlu Kebabı
260

Sebzeli Bonfile Sarma
325
Talaş Kebabı
375

Sebzeli Fırın Piliç Bonfile
260
Tavuklu Yufka Kebabı
403

Soslu Fırın Piliç
660
Yufka Kebabı
450

Soslu Hamburger Köfte
370
Yufkalı Kuzu Ciğer Sarma
420

Soslu Piliç Izgara
435
Tavuk kapama
320

Soslu Tavuk Biftek
225




ZEYTİNYAĞLILAR


Kalori Değerleri

Kalori Değerleri

Ispanak Mücveri
205
Z.yağlı Karnabahar Tava
130

Ispanak Püresi
140
Z.yağlı Mantar Pilaki
125

Kapak Mücveri
150
Z.yağlı Semizotu
225

Soslu Biber Kızartma
11
Z.yağlı Şakşuka
160

Soslu Pat. Biber Tava
120
Z.yağlı Yaprak Sarma
345

Soslu Patlıcan Tava
145
Z.yağlı Barbunya Pilaki
325

Yumurta Çılbır
215
Z.yağlı Biber Dolma
420

Z.yağlı Pazı Kavurma
195
Z.yağlı Fasulye Pilaki
275

Zeytinyağlı Bakla
260
Z.yağlı Kabak Kalye
150

Z.yağlı Brüksel Lahana
175
Z.yağlı Lahana Sarma
345

Z.yağlı Havuç Tava
355
Z.yağlı Pırasa
260

Z.yağlı İmambayıldı
260
Z.yağlı Taze Fasulye
21

Zeytinyağlı Ispanak
212




SALATALAR


Kalori Değerleri

Kalori Değerleri

Acılı Ezme
60
Roka-Göbek Salata
30

Alman Salata
338
Rokalı Balık Salata
93

Amerikan Salata
325
Sebze Salata
90

Cacık
133
Sebzeli Nohut
170

Cevizli Kereviz
315
Sebzeli Patates
165

Çoban Salata
90
Sebzeli Pirinç Salata
155

Dereotlu Patates Sal.
177
Sultan Reşad Salatası
155

Elmalı Piliç Salata
433
Yoğurtlu Beyaz Lahana
70

Havuç Salata
65
Yoğurtlu Bezelye
115

Haydari
165
Yoğurtlu Biber Salata
71

İtalyan Salata
390
Yoğurtlu Fasulye
70

Kabak Püre
150
Yoğurtlu Havuç
95

Kırmızı Lahana Salatası
51
Yoğurtlu Ispanak Salata
130

Kısır
275
Yoğurtlu Kabak Salata
90

Kornişon Turşu
15
Yoğurtlu Karnabahar
72

Körili Piliç Salata
392
Yoğurtlu Nohut Salata
185

Mantar Salata
95
Yoğurtlu Pazı Boroni
147

Mayonezli B.Lahana Salata
305
Yoğurtlu Sebze Salata
100

Mayonezli Kereviz
302
Yoğurtlu Turp Salata
95

Mayonezli Patates Salata
375


Mevsim Salata
37

Mimoza Salata
93

Mısır Salata
195

Mısırlı Göbek Salata
40

Patates Kavurma
170

Patlıcan Çingene
125

Peynir Salata
332

Piyaz
175


TATLILAR


Kalori Değerleri

Kalori Değerleri

Akdeniz Gülü
400
Krem Karamel
350

Aşure
215
Krem Şokella
185

Badempare
405
Kuşgözü
515

Browni Kek
380
Lokma Tatlısı
450

Cevizli Baklava
690
Meyveli Puding
150

Cevizli Kabak Tatlısı
330
Meyveli Tart
340

Cevizli Tel Kadayıf
415
Muzlu Pasta
150

Çerkez Tatlısı
475
Osmanlı Tulumbası
465

Çikolatalı Pasta
200
Peynir Tatlısı
300

Çilek Komposto
205
Portakallı Baklava
480

Çilekli Pasta
175
Portakallı îrmik Helvası
563

Dilberdudağı
465
Prenses Tatlısı
210

Düğün Pastası
260
Profîterol
310

Ekler Pasta
250
Revani
430

ElmaDolması
215
Sakızlı Muhallebi
140

Elma Komposto
190
Samsa Tatlısı
300

Fatih Sarması
190
Supanglez
195

Fındıklı Keşkül
180
Susam Tatlısı
630

Fıstıklı Durum
315
Susampare
436

Fri Tart
120
Sütlü Nuriye
410

Güllaç
210
Şam Tatlı
375

Güllaç Muhallebi
195
Şantili Ayva Tatlısı
360

Hanımgöbeği
440
Şekerpare
300

Havuç Tatlısı
390
Şorlotti Pasta
115

İrmik Helvası
302
Şöbiyet
270

Kakaolu Puding
195
Tavuk Göğsü
155

Kakaolu Revani
430
Tramisu
150

Kayısı Dolması
240
Üzüm Komposto
290

Kayısı Komposto
285
Vezirparmağı
430

Kazandibi
225
Vişne Komposto
290

Kemalpaşa
300
Vişneli Ekmek Tatlısı
350



Yoğurt Tatlısı
401




KALORİ LİSTESİ




ÇORBA ADI KALORİ DEĞERİ
Domates Çorbası 189
Sebzeli (Ezme) Çorba 183
Düğün Çorbası 179
Hünkar Çorbası 179
Minestrone Çorbası 294
Mercimek Çorbası 386
Anadolu Çorbası 163
Yayla Çorbası 270
Ezo Gelin Çorbası 217
Tel Şehriye Çorbası 245


ZEYTİNYAĞLI KALORİ DEĞERİ
Kabak Kalye 405
Pırasa 390
İmambayıldı 340
Enginar 321
Barbunya Pilaki 460
Biber Dolma 608
Fasülye Pilaki 469
Patlıcan Dolma 618
Kabak Kızartma 671
Karışık Kızartma 892
Havuç Kızartma 691
Taze Fasulye 324
Yaprak Sarma 723

SALATALAR KALORİ DEĞERİ
Göbek Salata (Mısırlı) 182
Mantar Salata 486
Söğüş Salata 218
Semizotu Salata 218
Mevsim Salatalık 179
Karışık Salata (Yaz Salatası) 308
Amerikan Salata 276
Piyaz 443
Havuç Salata 282
Karışık Turşu 70
Kısır 374
Akdeniz Salata 305

ANA YEMEKLER KALORİ DEĞERİ
Sulu Köfte 482
Kuzu Elbasan Tava 798
Karnıyarık 653
Salçalı Biftek 646
Mantarlı Tavuk Sote 631
Piliç Roti 470
Macar Gulaş 618
Etli Karışık Dolma 331
Dana Haşlama 631
Patlıcan Kebap 825
Mezgit Pane 921
Lahana Dolma 535
Ciğer Tava 763
Ankara Tava 804
Kuzu Kızartma 717
Kağıt Kebap 641
Tas Kebap 753
Sebzeli Tavuk İncik 522
Terbiyeli Köfte 467
Patatesli Terbiyeli Köfte 492
Kuzu Kapama 543
Hünkar Kebap 424
Piliç Pavodi 765
Bolu Abant Kebap 849

PİLAV - MAKARNA BÖREK KALORİ DEĞERİ
Pirinç Pilavı 326
Domatesli Pilav 408
Patlıcanlı Pilav 450
İstanbul Pilavı 406
Arpa Şehriyeli Pilav 342
Bezelyeli Pilav 480
Bulgur Pilavı 394
Mercimekli Bulgur Pilavı 416
Fırınlanmış Erişte Pilavı 345
Beyaz Peynirli Makarna 413
Bolonez Soslu Makarna 560
Fırın Makarna 400
Kaşar Peynirli Makarna 425
Domates Soslu Makarna 360
Bohça Böreği 473
Kol Böreği (Peynirli) 420
Kol Böreği (Kıymalı) 520
Puf Böreği (Peynirli) 717
Puf Böreği (Kıymalı) 518
Sigara Böreği 430
Su Böreği 653

TATLILAR KALORİ DEĞERİ
Spangle 245
Sütlaç 267
Şekerpare 366
Profiterol 291
Akdeniz Gülü 402
Tulumba 692
Hanım Göbeği 813
Dilber Dudağı 815
Kadayıf 547
Krem Şokela 346
Şambaba 450
Muzlu Puding 371
Kemalpaşa 666
Revani 501
İrmik Helvası 567
Ekler Pasta 237
Kabak Tatlısı 409
Muhallebi 313
Ayva Tatlısı 406
Aşure 554

ANA YEMEKLER KALORİ DEĞERİ
Arpa Şehriyeli Piliç Fırın 755
Arnavut Ciğeri 797
İstim Kebap 865
İzmir Köfte 708
Piliç Izgara 498
Garnitürlü Piliç Izgara 988
Mantarlı Et Sote 578
Etli Yaprak Dolma 572
Piliç Şiş 493
Garnitürlü Piliç Şiş 983
Kuru Köfte 974
Patatesli Mezgit Tava 824
Piliç Şinitzel 1048
Etli Türlü 537
Dalyan Köfte 498
Kadın Budu Köfte 1237
Şehriyeli Kebap 1005
Beet Stragonof 723
Döner 556
Tavuk Köfte 568
Piliç Avcı Kebap 509
Dana Rosto 504
Püreli Dana Rosto 674
Orman Kebap 969
Çoban Kavurma 518
Fırın Tavuk 402
Etli Taze Fasülye 475
Çiftlik Kebap 518