9 Ocak 2009 Cuma

Sıkı Diyet

Bu diyet sıkı bir kalori sınırlamasıyla amansız bir besin rejimidir fakat aynı zamanda, organizmada hiçbir zararlı sonuç doğurmayacak kadar iyi dengelenmiş ve yüksek protein değeri taşıyan bir diyettir. Diyeti uygularken en az iki litre su içmenizi öneriyoruz.

1.Gün
Kahvaltı Bir fincan yağsız sütlü kahve
Öğle Domatesli hamburger, tencerede yeşil biber, 50 gr. kepek ekmeği.
Ara Atıştırma 140 gr. portakal
Akşam Domatesli tas kebebı, fırında patates, enginar salatası

2.Gün
Kahvaltı Bir fincan çay
Öğle Fırında dana, yeşil salata
Ara Atıştırma 120 gr. üzüm
Akşam 60 gr. ton balığı, mısır salatası, rezene salatası

3.Gün
Kahvaltı Bir fincan çay
Öğle Buğulama et, sebze fırında, 50 gr. kepek ekmeği
Ara Atıştırma 15 gr. ceviz
Akşam 130 gr. haşlanmış pavurya, havuçlu patates, marul salatası

4.Gün
Kahvaltı Bir fincan kahve
Öğle Şişte kılıç, maydanozlu patates salatası, 50 gr. kepek ekmeği
Ara Atıştırma 160 gr.kivi
Akşam 100 gr. et şiş, pirinçli sebze püresi, hindiba salatası

5.Gün
Kahvaltı Bir fincan çay
Öğle Milanocusulü dilbalığı filetosu, patates ve maydanoz salatası, 50 gr. kepek ekmeği
Ara Atıştırma 105 gr. muz
Akşam Sütlü dana rosto, patates fırında, eginar salatası

6.Gün
Kahvaltı:125 gr. kaymaksız yoğurt
Öğle: Şaraplı piliç butu, yeşil salata, 50 gr. kepek ekmeği
Ara Atıştırma: 140 gr. armut
Akşam Sütte dilimli dana eti, karışık salata, rendelenmiş havuç

7. Gün
Kahvaltı 125 gr. yağsız yoğurt
Öğle Yağda et şiş, havuçlu patates, 50 gr. kepek ekmeği
Ara Atıştırma 130 gr. greyfurt
Akşam Fesleğeni et, rezeneli patates ve havuç, marul salatası

Aynı egzersizlerle daha fazla kilo verin!

Biliyoruz siz asla tembel bir kadın değilsiniz.
Koşuyorsunuz, bisiklete biniyorsunuz ama buna rağmen egzersizlerin pek faydalı olmadığını hissediyorsunuz…
O halde bu haberi mutlaka okumalısınız!


Küçük fakat güçlü değişiklikler ile egzersiz rutininizi güçlendirin! Herkesin kendi egzersiz rutini vardır ve bu rutin bizi endişelendirir. Bir şeyin tanıdık olması -özellikle de terleme bölümüne gelince- rahatlatıcı olabilir; ancak etkili değildir. Aynı şeyin tekrar tekrar yapılması, kaslarınızı “Bunu yapabiliyorum!” şeklindeki bıkkınlığa sevk eder ve daha az kalori yakmaya başlarsınız.

İyi haber:
Daha etkili sonuçlar almak için şu andaki egzersizinizden vazgeçmeniz gerekmez. O egzersizinizi nasıl revize edeceğinizi bilmeniz yeter. Daha fazla kalori harcatan ve daha fazla yağ yakan ultra-verimli bir egzersiz için ülkenin en iyi fitness eğitmenlerinin verdiği aşağıdaki ipuçlarını izleyin.


Koşu bandı
Konfor bölgeniz
Programınızdaki tempo ile yürüyerek veya koşarak uzun adımlar atmalısınız.

Daha fazla yağ yakın!
Zıplamayın! Los Angeles’ta fitness eğitmeni olan Gunnar Peterson; zıplamayın; bir alerji ilacı reklamında değilsiniz, tarlalar veya çiçekler arasından koşmuyorsunuz. Yukarı-aşağı değil, ileri doğru hareket edin diyor. Peterson şöyle devam ediyor: “Dikey olan her şey, boşa harcanan enerji demektir. Bunun size bir faydası olmaz. İlerideki şeye odaklanarak, daha hızlı gidersiniz ve daha kısa sürede daha fazla kalori yakarsınız.”

Kalça kaslarınızı sıkın! New York City Chelsea Piers’ta bir fitness eğitmeni olan Jan Griscom ayak parmaklarınızı iterken, kalça kaslarınızı sıkın diyor. Arka bölgenize odaklanarak, kası sıkıştırır ve güçlendirirsiniz Böylece kalçanızın etrafını çevreleyen yağı değil, kendisini yıldız haline getirirsiniz. Daha fazla kasınız oldukça, bunu korumak için daha fazla kaloriye ihtiyacınız olacak ve daha fazla yağ yakacaksınız.

Kaslarınızı zorlayın!
Egzersizin sonunda saatte 4 ilâ 5,5 kilometreye kadar yavaşlayın. 30 saniye durun, 30 saniye yürüyün; 30 saniye geriye, 30 saniye ileriye yürüyün; kenarda durun ve 30 saniye boyunca sağ ayağınız öne doğru çekin. Sonra sol ayak önde olarak bu hareketi tekrarlayın.

Peterson, ileri doğru yürürken harekete geçmeyen başka kasları da hareket ettireceksiniz diyor. Bu da o kasların -ve yanınızdaki koşu bandında bulunan kişinin de- şaşırması anlamına geliyor. Böylece daha fazla kalori yakarsınız.

Fiks form
Yavaşça yürüyün. Koşucular, eklemlere gelen darbeyi en aza indirmek için ayaklarını yere hafifçe indirir. Siz de böyle yürüyün; yumurta üzerine basacakmış ve onları kırmak istemezmiş gibi yapın. Adımlarınızı kontrol etmek için hızınızı azaltmanız gerekebilir.


.........

Stair Stepper
Konfor bölgeniz

Orta tempoda hareket ederken, bacaklarınız otomatik pilota bağlı olarak çalışmalıdır. Bu kolları olan bir makineyse vücudunuzun üst kısmı da bu şekilde hareket etmelidir.

Daha fazla yağ yakın
Çalışmayı asla bırakmayın! Yağ yakmayı en üst düzeye çıkarmak için makinenin hareket gücünün hızınızı belirlemesine izin vermeyin. Bacak kaslarınız, pedalları itmeli. Eğer aletin kolları varsa, ellerinizi hafifçe bu kolların üzerine koyun ancak çok sıkmayın, yoksa vücut ağırlığınızı destekleyemezsiniz.

Aralar verin!
MP3 çalardaki her üçüncü şarkıda veya reklamda, yoğunluğu artırın ve yapabildiğiniz kadar hızlı ilerleyin. Peterson sürdürülebilir bir hızdaki sabit bir sürat, tutarlı bir şekilde kalori yakar; fakat aralardaki değişiklikler bu miktarı artırır diyor.

Vücudunuzun tamamını kullanın!
Her 2 dakikada bir, kollarınızı veya karnınızı güçlendirmeye yoğunlaşın. Sonuçta daha fazla kas elde edecek ve daha fazla yağ yakacaksınız. Örneğin, tüm vücudunuzu çalıştıran bir alet kullanıyorsanız, bilinçli olarak kollarınızı egzersize dâhil edin; bacaklarınız için kullandığınız kuvvetle itin ve çekin. Eğer vücudun alt kısmını çalıştıran bir alet kullanıyorsanız, kollarınızı atlet pozisyonuna (dirsekler bükülü, kolların üst kısmı kaburgalarınıza yakın) getirin. Böylece karnınızı güçlendirirsiniz.

Fiks form
Dizlerinizin ayak parmaklarınızla aynı yönde olduğundan emin olun. Saco, Maine’de Saco Sports & Fitness Salonu’nun fitness direktörü olan Mark Nutting, dizlerinizin içe doğru dönmesine izin vermeyin, bu durum bağlarınıza ciddi baskı uygular diyor.

.......

Stair Stepper
Konfor bölgeniz

Uzun zamandan beri kendinizi zorlayarak ulaştığınız, sevdiniz en üst seviyedeki programda üzerinize binen yükü atmak için kalçadan kilo vermelisiniz. Dirsekleri gerip; elleriniz ile tutacaklara sıkıca sarılmalısınız.

Daha fazla yağ yakın
Kürek kemiklerinizi kullanın. ‘The Ultimate Pilates Body Challenge’ kitabının yazarı Brooke Siler, dik durun; kürek kemikleriniz ile bir balonu sıkıştırdığınızı farz edin diyor ve ekliyor: Tutacakları sadece denge için kullanın, oradan güç almak için değil. Mükemmel duruş ile temel kaslarınız ve sırt kaslarınız kasılacaktır. Bu egzersiz, bedeninizin güçlenmesi için çok önemlidir. Kasları hareket ettirmek ise daha çok yağ yakmanızı sağlayacaktır.

Adımlarınızın büyüklüğünü değiştirin.
Böyle yaparak, kaslarınızı şaşırtıp, daha fazla yağ yakılmasını sağlayacaksınız. Eğer kısa adım atıyorsanız, 1 dakika uzun adım çalışın, her 5 dakikada adımlarınızı yavaşlatın. Bacak kaslarınızı daha önce hiç zorlanmamışçasına zorlayın. Eğer genellikle uzun süre ve yavaş çalışıyorsanız, adımlarınızı hızlandırın ve yaklaşık adımlarınızın arasını 15 santim olacak şekilde küçültün. Bu sayede kaslar tepki vererek, yeni duruma adapte olacak; bu da kaslarınızdaki değişimi başlatacaktır.

Ağırlık ekleyin.
Brooke Siler, tüm vücudunuzu zorlayacak 10 dakikalık ağırlık çalışması ile stair stepper egzersizini birleştirin; kaslarınızı zorlayın, güçlendirin ve daha fazla yağ yakın diyor. Sırt ve omuz kasları için kollarınızı omuzlarınızdan itibaren uzatın ve aynı istikamette 10 ufak daire yapın, ardından ters istikamette 10 daire daha yapın. Baldırlarınızın ön kısmını kuvvetlendirmek için ise pedalları sadece ayaklarınızın ön tarafı ile çevirin. (topuklarınız kaldırmadan) Baldırların arka tarafını kuvvetlendirmek için de sadece topuklarınız ile pedalı çevirin (ayak parmaklarınız havada tutun).

Karın kasları egzersizleri için her elinize 1,5 – 2 kiloluk ağırlıklar alın.
Dirseklerinizi büküp avuç içleriniz ile beraber karnınıza yakın olacak şekilde tutup yavaşça vücudunuzu bir taraftan diğere tarafa doğru, karın kaslarınızı gererek çevirin. Çalışmanızın son 2 dakikasında makinenin hızını artırın ve vücudunuzu çevirmeye devam edin.

Baldırlarınızı kalça hizasına getirin ve ayaklarınızın pedal üzerinde düz olduğundan emin olun. Eğer bu hareketi bacaklarınızdan değil de göbeğiniz ile yapabiliyorsanız (a) biraz acıyacaktır ve (b) çalışmamış kaslarınız çalışacaktır ki bu size –tahmin ettiğiniz gibi– daha fazla yağ yakma fırsatı sunacaktır.

....
Spinning Class
Konfor bölgeniz
Henüz terden parlamaya başlamadığınız için terlemeyi boş verin. Şu anda gevşemedesiniz.

Daha fazla yağ yakın
Harekete geçin. New Jersey’deki Spining Eğitmeni Dixie Douville, yokuş çalışmalarında dakikada 60 ilâ 80 tur pedal çevirmeyi öneriyor. Kendi turunuzu ölçmek için 15 saniyede kaç tur çevirdiğinizi sayın ve bunu 4 ile çarpın.

Hızınızı sabit tutun.
Düz arazide 80 ilâ 110 dakika devir olarak hedefleyin. Böylece bisiklete güç vermek için ön tekerleğin ağırlığını değil, kaslarınızı kullanabilirsiniz. Daha hızlanırsanız momentumun sizi kontrol etmesine müsaade edersiniz. Douville eğer 110 dakika devirden fazla devir ile gidiyorsanız, tekrar 80 – 110 devir aralığına düşene kadar, dayanıklılığınızı artırmanız gerekecek. Bu egzersizi daha zor yapacaktır ve sadece hızlı pedal çevirmektense daha belirgin bir kalori yakımı söz konusu olacaktır diyor.

Tırmanırken oturun.
Bu kaslarınızın dayanıklılığını artırır ve daha fazla yağ yakar. Ayaktayken, tüm bacağınızı bir kaldıraç, vücut ağırlığınızı da momentum olarak kullanabilirsiniz. Oturmak daha az yardımla daha çok ağırlık itmek zorunda olmanız anlamına gelir. Belirgin bir şekilde dayanıklılığı artırmadığınız sürece ayakta durmak tırmanıştan kaçma teşebbüsüdür.

Fiks form
Eğer bisiklet sizin vücudunuz için uygun değil ise sürüşünüzden maksimum faydayı alamayacaksınızdır. Bununla birlikte, şiddetli bir sırt ağrısı hissedebilirsiniz. Eğer ufak ayaklarınız varsa, onları pedal kafesine sıkıştırmayın. Douville, ayaklarınızın ön tarafı pedal üzerinde olmalı, aksi takdirde kavisiniz tüm ağırlığı destekleyecektir ve ayağınız uyuşacaktır diyor. Douville, ayrıca şu tavsiyelerde bulunuyor: “Büyük bir çoğunluk selelerini gidonlara yakın tutuyor, bu da dizlerin üzerinde aşırı yüklenmeye sebep oluyor. Seleniz mümkün olduğunca yüksek olmalı ki pedal vuruşunun en aşağısında dizleriniz hafifçe bükülsün. Aynı zamanda gidonlardan da olabildiğince uzak olmalı, böylece pedallar saat 3 ve 9 hizasındayken dizleriniz dik olarak bileklerinizin üzerinde olacaktır.
.....

Koşma
Konfor bölgeniz
Koşunuzun 7. dakikasında sarı evi geçtiniz, kahve dükkânını ise 10 dakika sonra geçeceksiniz. Bundan 13 dakika sonra ise evde –ayakkabılarınızı çıkardığınız yerde-olacaksınız. Böylece yarın aynı güzergahı koşmak için onları bulabilirsiniz.

Daha fazla yağ yakın
Uzun koşun. Austin uzun koşun; daha da önemlisi, uzun koşmayı düşünün. “Bunu yapmak sizi tembellikten kurtaracaktır ve kollarınızın sağa sola gitmesine değil ileri geri gitmesine zorlayacaktır diyor. Texas’tan Kişisel Eğitmen ve Koşu Koçu Greg McMillan ise koşarken kalçalarınız vücudunuz ile hizalı olup; sağa sola savrulmuyor ve sonuç olarak adımlarınız çok daha etkili oluyor diyor. Daha uzun mesafeyi daha az enerji harcayarak gidebiliyorsunuz diyerek koşmanın avantajından bahsediyor.

Ters yönde koşun.
McMillan, rutin rotanızın ters istikametinde koşun; böylece vücudunuz yokuşları ne zaman bekleyeceğini bilemeyecek. Daha da iyisi; hızınızı değiştirin. Eğer genellikle 30 dakika koşuyorsanız, bunu 3 günlük bir rutin ile deneyin: İlk gün, önce yavaş koşun sonra her zamanki adımlamanızla ancak bu kez 40 dakika koşun. İkinci gün, bir derece daha hızlanın fakat sadece 20 dakika koşun. Üçüncü gün, belli aralıklar koyun. Bir dakika hızlı koşun, iki dakika yavaş ve 6 ilâ 10 sefer bunu tekrarlayın. Bu sadece egzersizi daha hızlı yapmaz, aynı zamanda daha fazla kalori yakar.

Alıştırma yapın.
Egzersizin sonunda, bacaklarınızı zayıflatın, nabzınızı artırın ve alıştırmalarla hızınızı yükseltin. 15 saniye, diz çekme hareketi yapın. Bir dizinizi ayağınız yere paralel olana kadar yukarı çekin, sonra hızlı bir şekilde öbür diziniz ile hareketi tekrarlayın. Bir dakika bu egzersizi yapın. 15 saniye kaba etlerinizi tekmeleyin. Yani topuğunuz ile kaba etlerinize vurmaya çalışın. Bir dakika bu egzersizi yapın. Son olarak asma hareketini yapın. Yanlara hareket ederek, sol ayağınızı sağ ayağınız üzerine atın, sonra sol ayağınızı sağ ayağınızın arkasına atın. 15 saniye bir ayak ile 15 saniye de öbür ayak ile hareketi yapın. Toplamda bir dakika bu egzersizi yapın, sonra tempoyu düşürün. Dayanıklılığınız arttıkça tekrar sayınızı yükseltin.
..........

Ağırlık çalışmasıKonfor bölgeniz
Fazla ağırlık gözünüzü korkuttuğundan, hafif bir ağırlıkla çalışmaya başlayın. Kullanacağınız ağırlığın 5 kilogramdan fazla olmamasına dikkat edin. Daha sonra aylak bir şekilde rahat rahat soğuk suyunuzu için.

Daha fazla yağ yakın
Ağırlıkları değiştirin. Ohio’dan Kişisel Eğitmen Brad Jordan Gururunuzu bir kenara bırakın ve damarlarınızı ateşleyin diyor. Kaldırdığınız ağırlık sizi bitkin ve kırmızı suratlı bir hale getirmeli. Dayton, son tekrarınızda, ağırlığı yere bırakacak gibi hissetmeniz gerektiğini belirtiyor. Üç set yeterli… Her gün kaldırdığınız ağırlıkları değiştirin. Bir gün 8 ilâ 12 kez kaldırabileceğiniz bir ağırlık seçin. Bir dahaki çalışmada 12 ilâ 15 kez çalışabileceğiniz daha hafif bir ağırlık seçin. Son çalışmanızda ise ağırlığı artırarak 6 ilâ 8 kez kaldırın. Bu sizi iri yapmayacaktır ama daha çok kas geliştirecektir ve (şimdi hep beraber söyleyelim) daha çok yağ yakacaktır.

Aralıkları azaltın.
Maksimum yağ yakmak için setler arası süreyi maksimum 1 dakika tutun. Böylece kalp atışlarınızı artırıp ve vücudunuz terleyecek ve sonuçta her ikisi de kalori yakmanızı sağlayacak.

Tüm kasları çalıştırın.
Mümkün olan en fazla kası çalıştırmak için egzersizlerde oturmak yerine ayakta durun. Hatta daha da iyisi bir boru üzerinde veya denge tahtası üzerinde durun. Makineleri, dinlenmek için bir bahane olarak kullanmayın. Mesela, aletle göğüs kasınızı çalıştırırken, sırtınızın koltuğa değmesine müsaade etmeyin. Çömelme pozisyonuna geçin ve tekrarları o şekilde yapın.

Fiks form
İç ve dış kalça kaslarınızı çalıştıran makinelere hayır deyin. En çok kullanılan bu makine aslında en gereksiz alettir. İç ve dış kalça kaslarınızı; çömelme, ileri hamle, havaya dikme gibi ayaklarınızı gerdiğiniz tüm diğer hareketlerle çok daha iyi çalıştırabilirsiniz.


.........

8 Ocak 2009 Perşembe

KİLO VERMEK İSTEYENLERE YENİ METOD

Hiç kendinizi "Bunu yememem gerektiğini biliyorum, fakat dikkat etmiyorum", "Bugün çok kötü bir gün geçirdim, bunu yemeyi haketmedim" ya da "Bir şeyler yedim, yapmamalıydım..
Günün geri kalanı için belki diyetimi devam ettirebilirim" şeklinde düşünürken buldunuz mu?

Birçok insan için diyet çok zordur, çünkü nasıl diyet yapacaklarını ve düzenli olarak nasıl kilo vereceklerini bilmiyorlar. Bilişsel davranış prensipleri (CBT) tedavisi uygulayarak etkili bir diyet seçebilir ve diyeti nasıl sürekli takip edeceğinizi, stres, açlık ve negatif duygularla nasıl başa çıkacağınızı öğrenebilirsiniz. Bunların hepsini düşüncenizi değiştirerek yapabilirsiniz.

CBT tedavisi insanlara problemlerin nasıl çözüleceğini öğretmek için çalışıyor. Öncelikle, yavaş ve oturarak yeme, her ısırıktan zevk alma, atıştırmalarınızı düzenli sayılarda tutma gibi ihtiyacınız olan davranışları öğrenmeniz gerekiyor. Sonra düşüncenizi değiştirmelisiniz ve bunu davranışlarınıza yansıtmalısınız.

Dr. Judith Beck’in yazdığı kitapta kilo vermenize yardımcı olacak bazı öğütler yer alıyor:

1. Sabotaj düşüncelerine karşılık verin: Bunun hakkında bilinçli olmayabilirsiniz, her zaman yemeden önce durup düşünün. Örneğin, dolapta açılmış bir kurabiye paketi görürseniz, otomatik olarak bir tane almayın. Önce düşünün "Gerçekten bunu yemeyi istiyor muyum, bir tane alsam sorun olur mu ?" diye düşünün. Eğer bu düşünceyi cevaplayamıyorsanız kurabiye yiyin. Eğer "Bunu gerçekten yemek istiyorum, fakat yapmamalıyım. Çünkü bu benim diyetimde yok, buna sadık kalmalıyım" derseniz yememelisin. Eğer tetikleyicileri (birinin 1 dilim kek teklif etmesi gibi) tespit etmeyi öğrenebilirsen sabotaj düşüncelerine maruz kalmayı en alt düzeye indirirsin.

2. Aç olma ve olmama arasındaki ayrımı ayırt edin: Zayıf insanlar gerçekten aç olduklarını daha kolay ayırt ederler, çünkü mideleri boştur ve boş olmadığı zaman bir şeyler yemeyi arzular. Zayıf bir insan gibi düşünmek için, açlık ve yeme isteği arasındaki farkı anlatmayı öğrenmek zorundasın. Açlık toleransınızı deneyin. Fiziksel açlık duygusunu hissedene kadar birkaç saat yemeden durun. Eğer duygu midenizdeyse muhtemelen açsınız; eğer değilse sadece yeme isteğiniz vardır.

3. Haksızlığa odaklanmayın: Birçok zayıf insan yemesini belli bir dereceye kadar sınırlandırır. Çok fazla çaba harcamadan sınırlarını kabul ederler. Diyet yapanlar ise diğerleri istediğini yerken nasıl adil olunacağı konusuna odaklanır ve kendilerini mahrum hisseder. Kendinizi başarılı şekilde diyetini uygulayanlarla karşılaştırmaya başlayın, çünkü onlar kesinlikle sınırlı bir şekilde yiyorlar. Haksızlık ve mahrumiyet duygusu hakkında kendinize şunu hatırlatın: "Ya bu yiyecekten şimdi mahrum kalacağım ya da zayıf olmaktan mahrum kalacağım. Bu nedenle hangisini istediğime ben karar vermeliyim".

4. Düşüncelerinizi yazın: Hemen herkesin az da olsa kilo verme deneyimi olmuştur, fakat birçok insan kilodan uzak durma deneyimi yaşamamıştır. Davranışınızda kısa süreli değişiklikler yapabilirsiniz, ancak düşüncenizi değiştirmedikçe muhtemelen bu davranış değişikliğine tahammül edemezsiniz. Düşüncelerinizi değiştirmenin bir yolu tekrar tekrar yeni fikirlerinizi uygulayın ve kart fihristinde sabotaj düşüncelerinize vereceğiniz cevapları yazın.

5. Direniş kaslarını geliştirin: En yaygın sabotaj düşüncelerinden biri, "Eğer bunu yersem sorun olmaz" düşüncesidir. Bu sadece kaloriler hakkında değil. Planlamadığın zaman her seferinde yeme isteğine teslim olursun. Bir sonraki sefer daha çok teslim olursun. Bunun tersine, direndiğin her seferde de direncin artar ve yeme isteğine karşı daha çok direnirsin. Eğer kilo vermek ve bunu sürekli korumak istiyorsan, direnç kaslarını güçlendirecek ve teslimiyet kasını zayıflatacak her fırsata ihtiyacın olacak.

6. Gerginliğinizi azaltın: İç sesimiz bize "Bunu istiyorum... Gerçekten bunu yapmamalıyım... Bu benim diyetimde yok..." gibi şeyler söyler. İç sesimiz nerede susarsa, yemeye ya da yememeye karar vermişizdir. Bu iç ses bizi gerginleştirir ve bir kere "Ben bunu yiyeceğim" kararı verirsen gerginlik hafifler. Fakat, ağzına koymadan önce ferahlama duygusuna dikkat et. Yeme kararın gerginliğini azaltacağı gibi, yememe kararın da bunu yapar. Kendini oyalayarak yeme isteğini uzaklaştırabilirsin. Farklı insanların farklı tekniklere ihtiyaçları vardır, bu nedenle birkaçını dene ve hangisinin senin için olduğunu gör. Örneğin, dişlerini fırçalamak, tırnaklarını parlatmak, arkadaşını aramak, yürüyüşe çıkmak ya da internette sörf yapmak işe yarayabilir.

7. Oturarak yemek yiyin: Kilo vermeye çalıştığın zaman yediklerini sınırlandırman gerekiyor. Maksimum fayda sağlamak için yemenin zevkine odaklanman gerekiyor. Ayaktayken dikkatin genelde bölünüyorsa yemekten maksimum zevk alamazsın. Ayakta atıştırmak nedense yemekten sayılmıyor. Ayaktayken yemeğe niyetlenirsen kendini durdur, oturarak her lokmanın tadına var.

8. Planlamanın önemi: İnsanlar için zor şeylerden biri ne zaman istersen yemek gibi spontan yemek fikrinden vazgeçmektir. Fakat "Bu geçmişte işe yarıyor muydu?" Ve insanlar bunu düşününce anlarlar. İstedikleri her zaman yemek yerine programa göre yemek yeme becerisini öğrenmek zorundadırlar. Yarın yiyeceğiniz tüm yemeklerin planını yazın. Ertesi gün planda yediklerinizi kontrol edin ve planda olmayan bir şey yediyseniz onu not edin. Bu planı haftalarca, aylarca ve hatta tüm kilolarınızı verene kadar uygulayın.

9. Duygusal nedenlerle yemeye son verin: Duygusal yemek büyük bir sorun, kilo sorunu olan herkes zaman zaman duygusal bir sebepten dolayı yemek yiyor. Bazı insanlar üzüntülü ya da endişeli olunca, diğerleri yalnız olduklarında ya da sıkıldıkları zaman yemek yer. Birçok diyet yapan insan kendini yemekle sakinleştirdiğini düşünüyor. Fakat yemek yemek sorunu çözmüyor, senin sıkıntını geçiriyor gibi oluyor. Aslında, başka bir soruna yol açıyor, diyetinin dışına çıktığın için kendini suçlu hissediyorsun. Yemek yemeye yönelmek yerine, bu teknikleri deneyebiliriz. Nasıl hissettiğinizi belirleyin: "Üzgünüm, aç değilim". Kendinize seçenek vermeyin, kendi kendinize "Seçeneğim yok. Bunu yemeyeceğim" deyin ve böylece mücadeleyi kazanacaksınız

Kocamın gözü dışarıya kayınca zayıfladım (ESKİLERDEN)



ESKİ BİR HABER ...



Kocamın gözü dışarıya kayınca zayıfladım

Hamilelikte 93 kiloya çıkan sunucu Esra Ceyhan, 26 kilo birden verdi

Kocası yüzünden zayıfladığını söyleyen Ceyhan: 'Odun gibi olmuştum. Kocam beni kıskanmıyordu bile. Gözünün dışarıya kaydığını hissedince silkelenip, zayıfladım.'

Esra Ceyhan yeni yayın dönemi için hazırlıklarını tamamladı. Öyle ki fiziksel olarak da büyük bir değişim içine girdi. Rejim yaparak hamilelikte aldığı kilolardan kurtuldu. Yeni görüntüsüyle fotoğraflar da çektirdi. Kısa sürede nasıl bu kadar zayıflamıştı? İşte Ceyhan'ın açıklamaları:

- Doğumdan sonra kendimi odun gibi hissettiğim dönemler oldu. Belim o kadar kalınlaşmıştı ki. Kocam kimi zaman beni kilolu, uykusuz, çökmüş, şebelek gibi gördü. Bana sürekli 'Daha da kilo aldın' diyordu. Erkek seni beğenmedikçe daha da çok bakımsızlaşıyorsun. Eşim o dönem beni hiç kıskanmıyordu, gözünün ucuyla bile bakmıyordu.

- Bebekle birlikte insan anne olmak ve çekici görünmek arasında kalıyor. Tabi ki anne olmayı tercih ediyor. Anne olduktan sonra etek boyumu uzattım, dekoltemi azalttım. Frapan bir makyaj yaptığım zaman bile 'anneyim uygun olmaz' dedim.

- Karı-koca ayrılmaları en çok doğumlardan sonra oluyor. Eşlerin hanımlarını çekici bulmamaları da bu dönemde yaşanıyor. Benim de öyle bir dönemim oldu. Doğumdan sonra olan deformasyon yüzünden sürekli pantolon ve kalçayı kapatan şeyler giyiniyordum. Eşimin bana bakışı bile değişti. Gözünün dışarıya gittiğini hissetince 'Acaba beni arzu etmiyor mu?' diye düşündüm.

- Çünkü doğumdan sonra çekiciliğin ve güzelliğin azalınca başka kadınların kocana bakışı da değişiyor. Kocanı bekar, boşta bir erkek gibi görüyorlar. Böyle olunca sirkelenip, toparlandım.

- Doğum sonrası kadın aldatılabilir. Bu az kaldı benim de başıma geliyordu. Ama kocam Allah'tan bunu bana yaşatmadı. Bir kadın için ne kadar rencide edici bir şey. Evdeki bakıcıdan bir farkın olmuyor. Ayrıca o dönemde evdeki bakıcı da çok önemli. Bakıcı evin hanımından daha güzel daha bakımlı olmamalıdır. Bir kadın kendine göz göre göre neden bir rakip yaratsın ki? Bakıcıyı eşine tercih eden erkekler de var. Ben çok güzel bir bakıcıyı işe almazdım. Benim evimde çalışanlar kolsuz, yakasız, yakası açık giyinemez.

Ünlüler nasıl kilo veriyor

Mucize diyetle 7 kilo verdiHızla kilo veren şarkıcı mucize diyetini anlattıİki oğlunu da peş peşe doğurduğu için çok kilo alan ünlü şarkıcı, dans ederek fazla kilolarından kurtulduğunu söyledi..

Geçtiğimiz yıl yaşadığı sancılı dönemlerden sonra, son günlerde kendisini iyice toparlayan ve hayatına çeki düzen veren ünlü şarkıcı Britney Spears, görüntüsünü de yeniliyor. Oğulları Sean Preston ve Jayden James'i peş peşe doğurduğu için doğum sonrası kilolarını uzun süre veremeyen Britney Spears, son günlerde hızla kilo vermeye başladı ve forma girdi.

BABASIYLA DANS EDİYOR

Spears, kilo vermesinin sırlarını ve özel diyetini Life&Style dergisine anlattı. Bir süredir Kaliforniya'da bulunan Bally Total Fitness Merkezi'nde dans dersleri alan genç şarkıcı, 'Egzersiz yapmak bir süre sonra çok sıkıcı hale gelebiliyor ama dans etmek çok zevkli' diyor.

Dansla 4 haftada 7 kilo vermeyi başaran ünlü yıldız, her gün düzenli olarak birkaç saatini dansa ayırıyor. Spears'a dans salonunda babası Jamie Spears da eşlik ediyor. Beslenmesine dikkat eden güzel şarkıcı, kırmızı eti haftada sadece iki kez tüketmeye özen gösteriyor. Spears dans dersinden sonra soluğu bisiklette alıyor.

İŞTE BRİTNEY'NİN DİYETİ:

Kahvaltı:

Genç şarkıcı, her sabah yağsız süt ile yulaf ezmesi veya tam tahıllı kahvaltı gevrekleri tüketiyor.

Öğle yemeği:

Spears'ın öğle yemeklerinde tercihi, ızgara tavuk veya balık. Yanında da taze yeşilliklerle yapılan bol salata.

Akşam yemeği:

Ünlü yıldız akşam yemeklerinde ızgara hindi veya ızgara somon balığı yiyor. Bu öğünde asitli içecekler içmiyor.


..........

Halil Ergün çimen içti, Doğulu yoga yaptı Özcan Deniz ise meyve yedi! İşte ünlülerin önemli diyet sırları;
20 günde 11 kilo vermeyi başaran usta oyuncu Halil Ergün rejim yapmak isteyen ünlü erkekleri gaza getirdi.

Özcan Deniz 20 günde 6 kilo; Kenan Doğulu ise yaz başından beri 23 kilo verdi. Okan Bayülgen'in hedefi rockçı Mick Jagger gibi olmak!..

Kadınlar gibi artık erkekler de görünüşlerine dikkat etmeye ve kilo verme derdine düştü. Kadın sanatçıların yanısıra artık erkek sanatçılar da yediklerine son derece dikkat ediyor, özel mönülerle forma giriyor. Özellikle birkaç sanatçı var ki, kısa sürede verdikleri kilolarla büyük dikkat çekiyor...

Ergün çimen içtiİlk olarak Halil Ergün, geçtiğimiz haftalarda kendini Kuşadası Davutlar Köyü'nde bir sağlık merkezine kapatmış ve 20 günde 11 kilo vermişti. Çimen suyu içip bol bol meyve yiyen Ergün, hayatında ilk kez yoga yaptığını söylemiş ve 'Rejime devam ediyorum. Biraz daha kilo vereceğim' diye konuşmuştu.

Deniz meyve yedi

Ergün'den sonra Özcan Deniz de 20 günde 6 kilo verdi. Deniz, sık ve az yeme kuralına uyup sebze ve meyve ile beslendiğini söyledi. Ünlü sanatçı şöyle konuştu: 'Zeytinyağlı yemekler dışında başka bir şey yemedim. Ana yemeğim hep meyve oldu. Akşam 19.00'dan sonra asla hiçbir şey yemedim. Bol su içtim. Hedefim, 4 kilo daha vermek.'

Doğlu yoga yaptıDiyet yapanlar kervanına ünlü şarkıcı Kenan Doğulu da katıldı. Doğulu, yaz başından bu yana 23 kilo verip incecik bir görüntüye sahip oldu. Mide rahatsızlığı yüzünden yediklerine hep dikkat ettiğini söyleyen Doğulu, yoga yapmaya başladı. Yakışıklı sanatçı, sık sık meyve çayları içtiğini de söyledi.

Bayülgen'in sırrı!
Son olarak kısa sürede kilo veren bir diğer isim de Okan Bayülgen oldu. Bir diyetisyen yardımı ile birkaç haftada 13 kilo veren Bayülgen'in sırrı ise günde altı öğün yemek. Sık ve az yediğini söyleyen Bayülgen, ünlü star Mick Jagger gibi zayıf olmak istediğini açıklayıp rejime devam ettiğini belirtti.

6 Ocak 2009 Salı

Sevgili Günlük

Dekor

DEKOR


Akşam yemeği esnasında çocuk babasına sorar, Kaç çeşit kadın göğsü vardır?
Baba şaşkınlık içinde cevap verir, 'yavrum 3 çeşit göğüs vardır;
Bayan yirmilerde ise aynı kavun gibidir yuvarlak ve sıkı,
Otuz ve kırklardaysa armut gibidir güzel durur fakat biraz sarkıktır,
elliden sonra ise aynı soğan gibidir.'
'Soğan??'
'Evet, onlara baktığında, seni ağlatır.'

Adamın karısı ve kızı masada çileden çıkar ve kızı annesine sorar;
'Anne kaç çeşit erkek organı vardır?'
Anne biraz gülümseme:)) ile cevap verir;
'Yavrum 3 çeşit erkek organı vardır.
Erkek yirmilerde ise aynı meşe ağacı gibidir. Sert ve güçlü.
Otuz ve kırklarda ise ıhlamur ağacı gibidir, esnek ama kullanışlı,
ellisinden sonra ise aynı yılbaşı ağacı gibidir.'

'Yılbaşı ağacı??'
'Toplarla süslenmiş ama sadece DEKOR!....'

Göbek Eriten Diyet...

Göbek Eriten Diyet...


Pek çok kişi yazın hala istediği formda olamamaktan şikayetçi. Bazı kişiler biraz zayıfladıysa bile istediği yerlerden (göbek, bel, basen) incelememekten yakınıyor. Normal diyet programlarında kişiler zayıflasa bile çoğu kişide daha çok yüz bölgesi inceliyor. Ama aşırı yağlı bölgelerde pek incelme olmuyor.

Sizlere 3 haftada, özellikle göbek-bel bölgesinden incelmeyi de sağlayacak özel bir program vereceğim. Ancak öncelikle şu noktayı vurgulayayım: Sadece diyetle bölgesel zayıflama tam olmaz. Beraberinde özel egzersiz ve bazı özel bitkisel mönüler gerekir. Bu programı 3 hafta uygulayın, 21'inci günün sonunda müthiş incelmeyi hayretle göreceksiniz.

Mekik hareketi

Dizlerimiz bitişik ve ayaklarımız birbirine paralel şekilde tabanları yeri gösterirken iki elimizi enseye koyup hızlı hızlı, sık sık ve kesik kesik hareketlerle karnımız acıyana kadar sabah ve akşam ellişer kez bu hareketi yapıyoruz. Bu hareket özellikle karın bölgesindeki kasları kuvvetlendirir, yağ dokusunu harekete geçirir ve yağların yanmasına yardımcı olur.



Sopalı hareket

Bu harekette de bir sopayı ense kökümüze alıp iki elimizi geçiriyoruz. Ayaklarımızı yere sağlam basıp süratli bir şekilde sağa ve sola doğru daha çok kalçadan yukarısını hızlı bir şekilde döndürerek birkaç dakikada bu hareketleri yapıyoruz. Bu haraket karnın yan tarafındaki kasların şekillenmesi ve göbeğin erimesini sağlar.



Bel kasları için mekik

Bir taraftaki kolumuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizimize doğru hafifçe, sık sık ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu hareketi de birkaç dakika dayanabildiğimiz kadar yapmaya gayret ediyoruz. Daha sonra diğer taraftaki ayağımızı ve kolumuzu değiştiriyoruz. Bu hareket karnın yan tarafına doğru olan kasları çalıştırmak için yararlıdır.



Haftanın tek günleri bunları yiyin :



Kalkar kalkmaz:
1 bardak ılık ballı limonlu su (içine yarım tatlı kaşığı bal, 10 damla limon konacak).



Sabah sporu:
35 - 40 dakika tempolu yürüyüş yapın. Bol ter atmaya gayret edin. Ardından fotoğraftaki gibi 15-20 dakika spor.



Duş:
Ham ipek kese veya kabak lifi ile 5 dakika fırçalar gibi göbek, basen, popo, bel sertçe fırçalanacak. 5 dakika kadar susam yağı, kekik yağı, biberiye yağı, melisa yağı ile aynı bölgeye masaj yapılacak.



Kahvaltı:
1 adet kabuklu yeşil elma, 1 adet sert şeftali

Ara:
2 parmak taze dil peyniri yiyebilirsiniz.

Öğle:
1 porsiyon ızgara tavuk (derişiz), bol rokalı yeşil salata (taze soğanlı).

Ara(saat 15.00):
3-4 yulaflı bisküvi

Ara(saat 17.30):
1 adet yeşil elma.

Akşam:
4-5 kaşık zeytinyağlı fasulye (az yağlı), 1 dilim tam ekmek, mevsim salatası.

Gece:
1 bardak şekersiz tarçınlı ılık light süt. 3-4 fincan rezene çayı, yeşil çay, mısır püskülü, kiraz, avakado yaprağı karışım çayı içilecek.



Yasaklar :

- Kolalı, şekerli içecekler

- Kızartma

- Hayvansal katı yağlar (tereyağı, kaymak, yağlı şarküteriler, yumurtanın sarısı, yağlı süt ürünleri, yağlı etler, tavuk - balık derisi, tam yağlı süt)

- Alkol (özellikle bira)

- Beyaz un,

- Beyaz şeker

- Doğum kontrol hapları

- Aşırı gündüz uykusu

- Çikolata

- Yağlı çerezler

- Cips



Zayıflatıcı çayı elinizden düşürmeyin

Bir su bardağı için 1-2 adet avakado yaprağı, 1 çay kaşığı yeşil çay, küçük bir tutam kiraz sapı ve mısır püskülü, 1 çay kaşığı rezene tohumu sadece 1-2 dakika kaynatılacak ve hafifçe fokurdadıktan sonra 3-4 dakika demlenmeye bırakılacak. Sonrasında şeker veya tatlandırıcı eklenmeyecek sadece çok ince bir dilim limonla içilecek. Yemeklerden biraz sonra da içebilirsiniz. Akşam mümkün olduğunca erken yenilecek. Sabah ise erken kalkmak önemli çünkü erken kalktığınızda metabolizma hızlanır, sabah sporu ise vücudu canlandırır, harekete geçirir.

İsviçre Paramediform Diyeti

İsviçre Paramediform Diyeti

İki haftada altı kilo vermek ister misiniz? Cevabınız 'evet' ise İsviçre Sağlıklı Zayıflama Merkezi'nin size sunduğu yepyeni bir yöntemle, “Paramediform” ile tanışmalısınız. Çünkü bu yöntem size ideal formunuzu ömür boyu koruyabilmenin anahtarlarını sunuyor. Bugüne dek denediğiniz ve hep başarısızlıkla sonuçlanan diyet programlarını unutun gitsin.
İsviçre Zayıflama Merkezi'nin sahibi Şükran Kesici'nin İsviçre'den getirerek Türk hanımlarını tanıştırdığı, yiyerek kilo verme sistemi “Paramediform” ile yurtdışında uzun zamandır başarılı sonuçlar elde ediliyor.

Maydanozla birlikte yendiği sürece tüketeceğiniz peynir miktarı keyfinize kalmış. Aralarda, canınız istediği kadar portakal suyu içebilirsiniz. Akşam üzeri ise taze sıkılmış havuç suyu içmelisiniz. Çünkü havuç suyu akşama doğru artan şeker isteğini yok ederken, aynı zamanda da karbonhidratlı yiyeceklerin etkisini nötr hale getiriyor. Bunun sonucunda da açlığınızı bastırmak için önünüze her gelen yiyeceğe saldırmıyorsunuz.

“Paramediform” zayıflama yönteminde bitki çaylarının çok büyük önemi var. Çay, özellikle kemiklerin gelişmesi, seks hormonu ile tiroid bezinin iyi çalışması için gerekli manganezin en önemli kaynağı. Günde 3-4 fincana kadar süt ile birlikte içilen çay, vücudun kalsiyum ihtiyacının yüzde 15'i ile birlikte B2 vitamininin dörtte birini sağlıyor. Bunların yanı sıra birçok hastalığın önlenmesinde de çay önemli rol oynuyor. Uzmanlar, çay bitkisinde bulunan “flavonoid”lerin (bitki yaprağında bulunan bir tür şeker) kalp ve dolaşım sistemi ile ilgili hastalıkları önlediğine dair birçok kanıt olduğunu belirtiyorlar. Çay kolestrol ve tansiyonu düşürürken, özellikle yeşil çay kanseri önleyici etkisiyle biliniyor.

İşte bazı çaylar ve faydaları

Meyan kökü: Grip, nezle, anjin, nefes darlığı, öksürük

Defne tohumu: Egzama, baş ağrısı, romatizmal ağrılar

Melisa: Sinir sistemi, mide, bağırsak ve baş ağrıları

Isırgan otu:Kansızlık, demir eksikliği, idrar zorluğu ve alerjik hastalıklar

Keten tohumu: Ses kısıklığı ve bronşit

Anason: Gaz söktürücü, iştah açıcı ve sindirim uyarıcı

Sinameki: Saç dökülmesi

Ökse otu: Kalp yetmezliği

Rezene: Mide şişkinliği ve ayrıca bebeklerin gaz sancılarını giderici

Papatya: Üst solunum yolları tahriş ve ihtihabı, zor iyileşen yaralar, kronik nezle, ağız içi iltihabı, sinirsel hastalıklar

Adaçayı: Kan dolaşımını hızlandırıcı, sindirimi kolaylaştırıcı ve astıma karşı etkili.


SAAT 1. GÜN
06:00 maydanoz suyu
08:30 2 adet ananas dilimi, kiraz sapı çayı
10:30 anason çayı
12:30 salata, kiraz sapı çayı, sığır bonfile, fesleğen salata
16:00 greyfurt
16:30 2 ananas dilimi
18:30 salata, kiraz sapı çayı
20:30 salata, kiraz sapı çayı, balık, fesleğen


SAAT 2. GÜN
06:00 dereotu suyu
08:30 greyfurt, kiraz sapı çayı
10:30 rezene çayı
12:30 kiraz sapı çayı, sığır bonfile, fesleğen salata
16:00 kiraz sapı çayı
16:30 kiraz sapı çayı
18:30 balık, fesleğen rezene çayı
20:30 salata, balık, anason çayı/ rezene çayı