12 Kasım 2008 Çarşamba

Minik Islak Kekler

12 adet

Malzemeler

2 adet orta boy yumurta
125 gr toz şeker
125 ml süt
2 yemek kaşığı kakao
90 gr un
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz

Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri derince bir karıştırma kabına koyun. Mikserle beyazlaşıncaya kadar çırpın. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Yumurtalı ve şekerli karışıma ekleyin. Mikserle iyice karıştırın. Bu karışımdan 125 ml (1/2 ölçü kabı) bir köşeye ayırın. Unu, kabartma tozunu ve tuzu küçük bir kapta karıştırın. Hamurun topaklanmaması için bir yandan karıştırırken, unu 3 kerede sıvı karışımın içine ilave edin. 12 adet muffin kalıbının içine kağıt kalıplardan yerleştirin. Eğer kağıt kalıp yoksa muffin kalıplarının içini yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını kalıplara eşit olarak dağıtın. Önceden 170 derece (turbo fanlı fırınlarda 150 derece) ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. kekin ortasına bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Eğer bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırından çıkardığınız keklerin üzerine, ayırdığınız sıvı karışımdan dökün. Servis yapın.

Tarif: Mirace Taşçı